A fideszes szórólapokat saját pénzén kézbesítő polgármester veje vezeti azt a bűnmegelőzési egyesületet, amely évekig terítette a drogot a Balaton déli partján

2019. június 7., 15:30

Szerző:

24.hu információja szerint a balatonszemesi polgármester veje vezeti azt a bűnmegelőzési egyesületet, amelynek tagjai drogot terjesztettek a Balaton körül az elmúlt 6-7 évben.

A Somogy megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese csütörtökön tudatta, hogy a rendőrség négy ember ellen kábítószer-kereskedelem, másokkal szemben fogyasztás miatt indított eljárást. Arról is beszámolt, hogy az egyesület elnöke Bűnmegelőzés feliratú terepjárójával hetente járt Budapestre drogért.

A portál megtudta azt is, hogy az önkormányzat többször is százezres nagyságrendű támogatást adott az egyesületnek, tavaly és tavalyelőtt egyaránt 200-200 ezer forintot szavazott meg szervezetnek a képviselő-testület. A 24.hu szerint a szóban forgó civil szervezet a Balatonszemes-Balatonőszöd Bűnmegelőzési Egyesület, elnöke pedig – 2011 óta – a most 28 éves E. István,  a balatonszemesi polgármester kisebbik lányának a férje. Ő az egyike azoknak, akiket a rendőrség őrizetbe vett, kezdeményezve a letartóztatást.

A polgármester pedig az a Takács József, aki papíron ugyan független, de a tavaly áprilisban azért a saját pénzén hordatta ki a fideszes képviselőjelölt szóróalapját néhány nappal a parlamenti választás előtt.

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.