A Fidesz támogatottsága összezsugorodott

A magyar kormányfő heves vitára számít az EU-val, mivel profitmentessé akarja tenni a háztartások számára szolgáltatott energiát.

2012. augusztus 23., 16:56

Szerző:

A jelentés megjegyzi, hogy a magyar vezetés már eddig is gyakran összetűzésbe került Brüsszellel ellentmondásos politikája miatt, lásd Európa legmagasabb bankadóját, vagy a különadókat - írja a Reuters. Az új közterhek ugyan segítettek stabilizálni a költségvetést, ám részük volt abban, hogy megrendült a befektetők bizalma a kabinet nem szokványos módszerei iránt.

Orbán Viktor most azt mondta a nagyköveti értekezleten, hogy olyan megoldást kell találni, amely nem sérti az egységes piac elveit, valamint a tőke szabad mozgását, részleteket azonban nem árult el. A közszolgáltatások árainak mérséklése a Fidesz egyik fő választási ígérete volt. A magyar energiaszektor egyébként túlnyomórészt külföldi kézben van.

Pletser Tamás az ING-től úgy gondolja, hogy a körültekintő véleményalkotáshoz valóban ismerni kellene a részleteket, de ezeknek a társaságoknak a befektetéspolitikája a jövedelmezőségi kilátásoktól függ. Orbán ugyanakkor szerdán is védelmébe vette a különadókat, mondván, hogy azok révén sikerült elkerülni a földrész más részein alkalmazott fájdalmas bér- és nyugdíjcsökkentéseket. Közölte azt is, hogy ezek az intézkedések maradnak a következő 20 évben. Szerinte éppen ezek az élesen bírált lépések, ideértve a magán nyugdíjpénztárak vagyonának államosítását, segítettek elkerülni a megszorításokat. A jelentés hozzáteszi, hogy a Fidesz támogatottsága összezsugorodott, jelenleg 16-18 %-ra tehető.

Tegnap 14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.