A Belügyminisztérium megkérdezi a szülőket az oktatás helyzetéről

Minden köznevelési intézményben tanuló gyermek szülője, gondviselője kitöltheti azt a kérdőívet, amelynek kérdései az „oktatásban leginkább érintettek véleményének megismerését célozzák”.

2022. december 1., 20:56

Szerző:

 A Belügyminisztérium közleményében emlékeztettek, a BM köznevelési államtitkársága korábban két alkalommal a pedagógusok körében végzett hasonló jellegű kérdőíves felmérést. A kérdőív a Kréta rendszeren keresztül 2022 decemberében lesz ütemezetten elérhető. Kitöltése anonim, nem kell hozzá személyes adatot megadni. A kérdőívet fejlesztők kiiktatták a Kréta rendszer sajátosságát, így a válaszok rejtve maradnak az osztályfőnökök és a tanintézetek munkatársai előtt.


 Azt írták: amennyiben egy család több gyermeke tanul a köznevelés rendszerében, a szülőnek, gondviselőnek lehetősége lesz arra, hogy több kérdőívet is kitöltsön december 15-én éjfélig. Tájékoztatásuk szerint a kérdések a többi között a biztonságos és rendezett iskolai környezetre, a házi feladat elkészítésének időigényére, a tanulók tanítási órákon kívüli, szervezett elfoglaltságára, az iskolai teljesítmény objektív mérésére vonatkoznak. A kérdőíven szereplő kérdéseken túl lehetőség van arra, hogy a szülők, gondviselők bármilyen más véleményt, javaslatot eljuttassanak a tárcához.

Közölték, a BM elkötelezett az oktatás minőségének javítása és amellett, hogy a gyermekek megfeleljenek a jövő kihívásainak; ezért szeretné megismerni az érintettek véleményét, amit figyelembe vesz a köznevelési rendszer megújítására vonatkozó fejlesztési terveiben.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (KRÉTA) bejelentkezési oldala egy táblagépen. MTI/Varga György)

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.