80 millióért újították fel a balatonfőkajári vasútállomás apró épületét, három fejes át is adta

2018. április 5., 18:39

Szerző:

A balatonfőkajári vasútállomás omlásveszélyes épülete valóban az észak-balatoni vasútvonal szégyenfoltja volt. Ezért sok pénzért felújították, Kontrát Károly fideszes képviselő pedig sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elkészült a felújítás – írja a 24.hu.

A sajtótájékoztatóra nem egyedül ment Kontrát, elkísérte őt Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója, és Forró Zsolt főkajári polgármester is.

Az épületet az 1950-es években emelték, a felújítás során akadálymentesítették, és felújították a fűtési, elektromos és vízgépészeti hálózatát is. Hiába végezte a kivitelezést az apró épületen a MÁV saját cége, a MÁV FKG Kft., a munkák összköltsége 80 millió forint lett.

Kontrát Károly feltehetőleg szívesen ad át dolgokat kampányidőszakban, múlt hónapban a miniszterelnök társaságában adta át a várpalotai elkerülő utat.

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.