383 millióért Tiborcz-közeli sörfőzde épül L. Simon kedves falujában, a pénz felét az Unió fizeti

2018. december 18., 13:39

Szerző:

Sörfőzdét építenek Kápolnásnyéken, a 382 536 593 forintos beruházás 45 százaléka, 172 141 464 forint uniós támogatás – írja az Index.

A Belatiny sörmanufaktúra tulajdonosai között megtalálható az L. Simon László alapította Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány cége, másik tulajdonosa a FÉSZ Építő Zrt, amelyet több cikkben is Tiborcz István érdekkörével hoztak már összefüggésbe, a harmadik pedig egy egyetemista.

A cég adatai szerint a felelős ügyvezető az egyetemista édesanyja, de, hogy milyen tapasztalatuk van a sörfőzés terén, az nem derült ki a lap számára.

A sörfőzde a Halász-kastély mellett épül, amit szintén az L. Simon-féle alapítvány üzemeltet. Kápolnásnyék önkormányzata telkeket vásárolt, és addig módosítgatta a helyi szabályokat, míg utat nem építhetett közpénzből, amelyik a kastélyhoz és a sörfőzdéhez vezet.

A helyi lakosok közül többen jelezték, hogy jobban örültek volna, ha más, forgalmasabb utat újítottak volna fel.

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.