Harmincöt vidéki dolgozóval pótolták a hatszáz hiányzó budapesti hivatalnokot, a miniszter szerint probléma megoldva

2019. július 3., 17:39

Szerző:

Hatszázan távoztak a fővárosi kormányhivatalból, nagyjából ennyien hiányoznak most. De ez csak egy átmeneti időszak – mondta Gulyás Gergely az Index kérdésére a Kormányinfón. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a jelenlegi munkaerőhiányt orvosolták egyfelől azokkal, akik „önszántukból jöttek Budapestre”, de az átmeneti időszakot követően nyugdíjas munkavállalók bevonásával is szeretnék enyhíteni a területi közigazgatási létszámhiányát.

A múlt hét óta 35 kormányhivatali dolgozó érkezett Budapestre, akiknek az elszállásolását egyágyas szobákban oldották meg.  

„A dolgozók pótlékot fognak kapni. Panaszosról nem hallottam" – mondta Gulyás. 

Az Index információi szerint háromcsillagos szállodai elhelyezést és ellátást is ígértek a dolgozóknak, csakhogy a valóságban a BME Kruspér utcai Vásárhelyi Pál Kollégiumában vannak elszállásolva, ahol

közös mosdóhasználat és nem működő lift nehezíti tartózkodásukat, melynek ideje alatt az elszállásoláson felüli ellátásban nem részesülnek.

– írta a lap.

A tömeges kormányhivatali felmondásokról szóló írásunkat itt olvashatják. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.