A 3-as metrón rekedtek az utasok, miután annak nem nyílt ki az ajtaja a végállomáson

Az ajtók a végállomáson nem nyíltak ki, a sofőr csak a kihúzóban állt meg, itt viszont a sofőrfülke ajtaja nem záródott be.

2022. május 19., 18:49

Szerző:

Tizenöt percre az M3-as metrón ragadtak csütörtökön az utasok, miután a metrószerelvény ajtói a végállomáson nem nyíltak ki – tájékoztatta a HVG-t egyik olvasójuk. Az utas elmondása szerint a szerelvény egy ideig még a vágányon várakozott, de mivel más szerelvények is érkeztek, végül az utasokkal a fedélzetén a kihúzó felé indult, ahol a metrókocsik meg szoktak fordulni.

Itt a vezető kiszállt, de az ekkor már kissé ideges utasokat továbbra sem tájékoztatta. Megpróbált bejutni az ellenkező oldali vezetőfülkébe, de ott meg az ajtó nem zárult be, így nem tudott elindulni.

Végül tizenöt perc elteltével visszaindult a metrószerelvény az állomásra, és a sofőr is bemondta, hogy itt majd hamarosan leszállhatnak.

A hvg.hu az esettel kapcsolatban megkérdezte a BKV-t is, de még nem válaszoltak. Az M3-as metróvonalon az orosz Metrovagonmasz által felújított, régi gyártású, orosz metrókocsik közlekednek, amelyeket Tarlós István főpolgármestersége alatt szerzett be a főváros.

(Kiemelt kép: AZ M3-as metró dél-pesti szakasza 2020-as felújítása után. Népliget megálló. Fotó: Merész Márton/168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.