250 millió forint eszmei értékű védett orchidea virágzik a második kerületben

A szarvas bangó Magyarországon nagyon ritka, a Balkán-félszigeten őshonos növény hazánkban is, ritkán de fellelhető. Az orchideák két budai telken is virágoznak. 

2022. május 22., 21:03

Szerző:

„Ezertőnyi szarvas bangót találtak a II. kerületben, két Csalit utcai telken, ahol szabadidőparkot tervez építeni a helyi önkormányzat” – írja Őrsi Gergely a budai kerület polgármestere.

„A szarvas bangó élőhelyének biztosítása a két telken különleges eljárást tett szükségessé a kaszálás és a terület növényzetének gondozása terén. Az orchideák láthatóan jól érzik magukat, gyönyörűen virágoznak, de mivel az apró szarvas bangók védelme érdekében a nagyközönség által nem látogathatóak a telkek, készítettük néhány fotót róluk, hogy mindenki megcsodálhassa őket!”

– írja a polgármester a Facebookon. 

(Kiemelt képünk: Őrsi Gergely Hivatalos Facebook-oldala)

 

 

07:20

Tüntetők ellen intézkedek a rendőrök a csütörtök esti bejelentett státusztörvényellenes demonstráció lezárulta után. A TASZ helszínen lévő megfigyelője szerint a résztvevők csak a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorolták.

Tegnap 19:54

Új program indítását tervezi a kormány, amelynek keretében ösztönözni fogják a magyar vállalkozások külföldön keletkezett profitjának hazai befektetését a kapacitásaik bővítése érdekében – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oslóban.