Húsz családot, köztük időseket lakoltatna ki az új tulajdonos

Miután a Kincsem Nemzeti Kft. elárverezte a szolgálati lakásokból álló társasházat, az új tulajdonos majdnem háromszorosára emelte a bérleti díjakat, és több százezer forintnyi kauciót is kért a lakóktól.

2021. június 22., 21:07

Szerző:

Az egykori Magyar Lóverseny vállalat dolgozói egy közvetlenül a lóverseny pálya mögött álló 36 lakásos társasházban kaptak szolgálati lakást. Gombár Jánosné 14 évig, férje 1958 óta dolgozott a lóverseny pályáján, így már évtizedekkel ezelőtt jutottak hozzá a szolgálati lakáshoz, de cserébe kevesebb fizetést kaptak. Az özvegy elmondása alapján, ha valaki 10 évre leszerződött a vállalattal, akkor kapta meg a lakást. 

Most azonban majdnem háromszorosára nőtt a bérleti díjuk a lakóknak, miután a ház tulajdonosa, a Kincsem Nemzeti Kft. internetes árverésen eladta az épületet egy cégnek, derül ki az RTL Klub Híradójából.  Az új tulajdonos azonnal, egyik napról a másikra megemelte a bérleti díjat. Gombár Jánosné eddig 31 ezer forintot fizetett havonta 41 négyzetméteres lakásáért, most majdnem 90 ezer forintra emelnék a lakbért. Az RTL-nek lemondta, hogy 100 ezer forintnyi nyugdíjat kap havonta, így nem tudná kifizetni a megemelt lakbért.

A bérleti díj megemelése mellett több százezer forint kauciót is kér az új tulajdonos a lakóktól. Többen nem fizettek, mert jogtalannak tartják a követelést. Az egyik lakó nyilatkozata szerint kilakoltatással fenyegeti őket a tulajdonos cég, 20 család kapott papírt arról, hogy június 30-án a tulajdonos kicseréli a zárakat és kirakják a családok holmijait az utcára.

Az új tulajdonos azt írta az RTL Híradónak, akik nem fizettek, annak felmondták a bérleti szerződését. Azt azonban nem árulta el a cég vezérigazgatója, mi a tervük az épülettel.

(Fotó: Faludi Imre)