Tízszázalékos átlagos béremelést kapnak a BKV dolgozói, felfüggesztették a sztrájkkészültséget

2020. február 21., 20:25

Szerző:

A BKV Zrt. vezetősége és az érdekvédelmi szervezetek képviselői közötti tárgyalások eredményeképpen

“megnyugtató elvi megállapodás született egy közösen elfogadható bérfejlesztési csomagról”,

amely a béremelésen kívül kiterjed többek között cafetériára, kis értékű ajándékutalványra, Budapest pótlékra és figyelembe veszi a „kulcsemberek megtartását” – fogalmaz a BKV közleménye. A bérfejlesztés mértéke átlagosan 10 százalék, amely az egyes munkavállalók esetében eltérő arányú bérnövekedést jelent, ugyanis a bérfejlesztési csomag különböző elemeket tartalmaz.

A munkáltató hétfőre összeállítja és az érdekképviseleteknek megküldi a részletes megállapodás-tervezetet. A megállapodás végleges egyeztetése és aláírása előreláthatóan kedden lesz – közölte a BKV Zrt.

A Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közleménye szerint

az év első két hónapjára mindenkinek egységesen egyszeri hatvanezer forintot fizet ki a cég, márciustól pedig 8 százalékkal, havonta legalább 35 ezer forinttal nőnek a keresetek. Ez az összeg a legtöbb munkavállalónál meghaladja a 10 százalékot.

A megállapodás tartalmazza azt is, hogy az eddigi senioritás pótlékot felváltja a Budapest pótlék, a cafetéria éves mértékét pedig összesen 200 ezer forintra emelték. A sztrájkkészültséget a megállapodás aláírásáig felfüggesztette az EKSZ – közölte Naszályi Gábor, a szakszervezet elnöke.