Történelmi pillanat, transznemű versenyző vonult a Miss Universe színpadán

2018. december 18., 10:32

Szerző:

Bár a Fülöp-szigeteki Catriona Gray nyerte meg a 2018-as Miss Universe versenyt, mégsem ettől hangos a nemzetközi sajtó. Hanem attól, hogy Miss Spanyolország volt a 66 éve megrendezett szépségkirálynő választás első, transznemű indulója.

Fotó: Facebook

Angela Ponce nem jutott a legszebb 20 lány közé, mégis mondhatni ő az est egyik legnagyobb győztese. – Ez értetek van, akikre nem irányul reflektorfény és nem tudjátok hallatni a hangotokat, értetek teszem, hogy lássanak, az egyenlőségért és a szabadságért. Minden nőt, a hazámat és az emberi jogokat képviselem – írta Instagram oldalán Ponce.

Fotó: Facebook

A verseny alatt a 27 éves nő bevonulását állva, tapssal fogadta a közönség.

Poncét még júniusban koronázták meg Spanyolországban, akkor azt mondta az AP hírügynökségnek, hogy ha ez a győzelem hozzájárul ahhoz, hogy a világ elfogadóbb legyen, a korona mindig el fogja kísérni.

A tudatos életmód, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű pihenés vagy a stressz kerülése egyaránt elengedhetetlenek általános egészségünk megőrzése szempontjából. Emellett viszont soha nem szabad megfeledkezni a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és más hasznos tápanyagok folyamatos pótlásáról sem. Egyiket-másikat szervezetünk magától is termelheti, viszont immunrendszerünknek folyamatos szüksége van a támogatásra, hogy kellően erős és ellenálló legyen.