Mikor érdemes elkezdeni a karácsonyi vásárlást?

Ráérünk arra még! Ugye, milyen ismerős ez a kijelentés? A karácsonyi bevásárlással kapcsolatban ez egy rendszeresen felbukkanó reakció. Hiszen hol van az még? Minek ezt túlgondolni? Persze, idegeskedni nem kell, mert ez pont az ünnep lényegét veszi el. Na, de mi a nyugalom kulcsa? Az időben cselekvés! Ami pedig garantáltan nem egy héttel a Szenteste előtt következik be.

2022. augusztus 15., 10:24

Szerző:

Az első lépés a beszerzés?

Nem, a legelső stáció az ötletelés. Az Euronics oldalán például ezernyi termék várja, hogy ajándékként jövőbeni tulajdonosa rátaláljon. Ötlethiányosabb napokon határozottan jó gondolat elmerülni a kategóriákban, mert így viszonylag gyorsan és eredményesen összeírható mindaz a termékvariáció, ami valószínűleg joggal tart számot a “befutó” címkére. Ha ez megvan, akkor némi költségvetés is megálmodható, de ezzel érdemes csínján bánni. Pusztán azért, mert a nagy akciózások ideje még csak ezután következik, tehát azok az adatok, amik itt és most érvényesek, akkor garantáltan nem stimmelnek majd. A Black Friday erre képes, nem egyszer fele akkorára redukálhatja a kiadások mértékét, mint amekkorának az összeg előzőleg tűnt.

Szóval mindenekelőtt jöjjön a terepszemle. Először is azt célszerű alaposan körbejárni, hogy a megajándékozni kívánt fél minek örülne? Talán ez az egyik leginkább időigényes rész, mert nyilván nyomozni kell. Van, amikor nagyon könnyű rátapintani a lényegre, jóformán kérdések nélkül is borítékolható a siker. Máskor pedig elengedhetetlen a körbeszimatolás, sőt még a közös barátok, ismerősök kikérdezése sem feltétlenül úszható meg. Másrészt, ha úgy nagyjából körvonalazódott a kép, nagy általánosságban megvannak azok a fix pontok, amikre a vásárlás alapozhat, akkor jöhet a nézelődés mégpedig az oldalon. A keresésnek hála viszonylag gyorsan rá lehet fókuszálni azokra a variánsokra, amik tényleg nyerőek, de ha valaki történetesen örömmel kalandozik a lehetőségek tech-tengerében, akkor a kategóriákon belül órákon át adott az esély a korzózásra.

Hány tételből álljon a karácsonyi lista?

Aki biztosra szeretne menni legalább két ötlettel készül minden szeretténél. Így, amikor eljön az idő, amikor beköszönt a fekete péntekes láz, amikor az árak lefelé száguldanak megnyitva ezzel a pénztárcákat, akkor nem állhat elő olyan helyzet, hogy minden van, csak pont az nincs, ami kellene. Ezzel a lendülettel kihúzható a vásárlás méregfoga, konkrétan a mérgeskedés, az elégedetlenség, mert kettőből biztos, hogy az egyik betalál.

Mivel a Black Friday hosszú ideje már nem egyetlen napot, sokkalta inkább egy hetet takar, ezért nincsen szükség idegeskedésre, izgulásra, képtelenség lekésni a jobbnál-jobb ajánlatokról. Ez már csak azért is óriási előny, mert így az amúgy nagyon is szívet melengető ajándékvásárlást semmiféle negatív érzelem nem homályosíthatja el. Ezért aztán nemcsak az átadás pillanata válhat emlékezetessé, hanem a beszerzés percei is, lévén mindenféle stressztől mentesek, s nincsen más csak a vásárlás felett érzett öröm, és persze a meglepetés(be)szerzés sikere!

(x)