Megvan álmaid otthona? Ezekre lesz szükséged, hogy minél előbb beköltözhess

Az egyik legizgatottabb időszak az életben, amikor arra vársz, hogy birtokba vehesd álmaid otthonát. Ha pedig már meg is van a kiszemelt ingatlan, akkor csak néhány lépés választ el ettől! Cikkünkben segítünk, hogy milyen lépéseken kell végigmenned a hőn áhított házba vagy lakásba költözésig.

2022. március 1., 18:33

Szerző:

Mitől nevezhetünk egy ingatlant álomotthonnak?

Álomotthon az, ahová minden nap szívesen térünk haza, és még a nehezebb időszakokban is remek feltöltődési lehetőségeket kínál. Fontos szempont persze az is, hogy kényelmes, tágas, világos, hangulatos és praktikus is legyen a belső tér, azonban egy felújítással még egy régebbi ingatlanból is rengeteg kihozható, ha az alapvető feltételek adottak a korszerűsítéshez.

Ahány ember, annyi igény - nincs ez másképp álomotthonodnál sem. Így ha látod a fantáziát, a személyre szabhatóságot a házban, emellett jó helyen van az ingatlan és szimpatikus a környezet, és még az árazás is reális, akkor nagy valószínűséggel megtaláltad jövőbeli álomotthonod. Így már csak az ingatlan adásvétel lebonyolítása vár rád.

Mire lesz szükséged, hogy végre beköltözhess új otthonodba?

  1. Ingatlan adásvételi szerződés

Ha kiszemelted álmaid otthonát, akkor az ajánlattételt és a megegyezést követően alá kell írni az ingatlan adásvételi szerződést. Fontos, hogy ezt nagyon alapos körültekintéssel tedd meg, hiszen lehet, hogy életed legnagyobb kiadására készülsz. A szerződés elkészítése az ügyvédek hatáskörébe tartozik, illetve jól körülhatárolt formai és tartalmi elemeket tartalmaz, ezért is kell a jogi szakértelem.

TIPP: Ha bármilyen plusz kitételt, feltételt szeretnél belefoglalni a szerződésbe, azt mindenképp jelezd ügyvéded felé. Ilyen lehet például az ingatlan kiköltözési határidő utáni elhagyása esetén felszámítandó kötbér.

  1. Korszerűsítés - ha szükséges

Ha már a kulcsok a kezedben vannak, akkor jöhet a következő nagy lépés: a felújítás, korszerűsítés. A saját ízlésednek megfelelő kialakítás elengedhetetlen a mindennapos komfortérzethez. Nem érdemes ezt sem elkapkodni, így ha nagyobb munkálatok is szükségesek, akkor egy kivitelező segítségét érdemes igénybe venni, aki koordinálja és a kívánt minőségben végzi el a felújítást.

TIPP: Vannak olyan kisebb munkálatok, amelyeket családi segítséggel is elvégezhetsz, például a festést vagy egy-egy bútor összeszerelését és felfúrását. Így sokat spórolhatsz a felújítási költségeken, de ne feledd legalább egy óriás pizzával meghálálni a segítségüket.

  1. Logisztika a beköltözéshez

Ha a lakás már a legjobb arcát mutatja, következhet az utolsó lépés, amit már tűkön ülve vársz: a beköltözés! A legideálisabb időszak erre a késő tavasz, a nyár és kora ősz, hiszen ilyenkor nem kell megküzdeni a csúszós utakkal és járdákkal, vagy éppen a hózápor okozta zavaró körülményekkel. Természetesen ezt a napot is megkönnyítheted, ha szakemberekre bízod a munkát. Egy költöztető cég gyorsan és biztonságosan, értékeidet megkímélve fogja elszállítani az ingóságaidat.

Miért érdemes jogi szakértő segítségét igénybe venni?

Egy ingatlan adásvétel több buktatóval is járhat, a jogi szakértő vagy ingatlanos ügyvéd azonban pontosan ezeket küszöböli ki. Szakértelmével segíti, hogy minden zökkenőmentes legyen a ház megvásárlása során. Mivel a legtöbbször ez egy ismeretlen és bizonytalan terep, ráadásul rengeteg nehezítő tényező előfordulhat - például nem tehermentes a ház, több tulajdonosa van, osztatlan közös, szolgalmi vagy haszonélvezeti jog van rajta -, ezért kell egy szakértő, aki tisztán látja a helyzetet és képviseli érdekeidet.

Álmaid otthonának megtalálása nem kis feladat. Ha már megvan a kiszemelt ingatlan, akkor is vár rád még néhány teendő a beköltözés előtt. Az ingatlan adásvétel, a felújítás és költözés megszervezése mind-mind megterhelő feladat lehet. Ha valamiben nem vagy biztos, legalább egy konzultáció erejéig kérd ki a szakemberek véleményét, hiszen az új otthon megvásárlása mindig nagy mérföldkövet jelent az életben, ami komoly felelősségvállalást igényel.

15:06

A gyümölcsök és a zöldségek előkészítése nem merülhet ki annyiban, hogy meghámozzuk és bő vízzel, alaposan lemossuk azt, amit meg szeretnénk enni. A friss élelmiszereket érdemes zöldség- és gyümölcsmosó szer használatával megtisztítani.

12:37

A zsigeri zsírok csökkentése nem egyszerű feladat, a hason és a derékon található zsírpárna a végsőkig ellenáll. Minél több zsírt raktározunk a belső szerveink között, annál nagyobb eséllyel alakulhat ki nálunk szív- és érrendszeri betegség, agyvérzés (stroke), cukorbetegség, magas vérnyomás, daganatos betegség, terméketlenség, reflux, zsírmáj , epekövesség, légzési probléma vagy akár depresszió is. Mutatjuk, mit kell tennie, hogy megszabaduljon a hasi zsírpárnáktól.