Lovatok van, nem tökötök

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

2022. október 25., 16:45

Szerző:

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei ahelyett, hogy végre lett volna bátorságuk egyáltalán beszámolni a tanártüntetések fejleményeiről és követeléseiről, inkább ismét egy fiatal lányt tűztek céltáblájukra: Pankotai Lilit. Mondván: olyan csúnya szavakat használt vasárnap, amikor megszólalt a tanártüntetésen. A Magyar Nemzet mértéktartóan a címlapján foglalkozik a gimnazista szövegével és annak következményeivel, de a Mandiner sem volt rest számos anyagot szentelni a történteknek.

Az jól látszik, hogy a kritikus gondolkodást, szövegértést, valamint a szövegértelmezést sem sikerült elsajátítaniuk, ijedtükben inkább Pankotai Lilit gyalázzák. Hol finoman, hol durvábban. A szervilizmus magasiskolája. (Sejthetjük, mennyire fáj az úri rétegnek a káromkodás. Bayer Zsolt szövegeit csak kesztyűben olvassák.)  Azon már meg se lepődjünk, hogy a kórusban ugyanazt károgóknak fogalma sincs a slam poetry, mint műfaj, szabályairól és hagyományairól. Az állampárti jó ízlés nevében nem értik, nem érthetik a kis hölgy pazar szövegét. Ha másképp lenne, akkor a szöveg jelentésén is el kellene gondolkodniuk. Ezt pedig régóta nem teszik, nem is tehetik. Ilyen a szolgaság természete. Félnek a bátrak, akiknek nyilvánvalóan arról sincs tudomásuk, hogy az obszcén szavak használata mikor, milyen szövegkörnyezetben megfelelő, ildomos.

„Legyetek bátorok”, ha egyéniséget nem is, de legalább tököt növesszetek.

(Kiemelt kép: Pankotai Lili slam poetry előadása az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által a pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetésen a Műegyetem rakparton 2022. október 23-án. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Horoszkóp

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.

 

2022. szeptember 19., 12:31

London, 1997. augusztus 31, vasárnap. Hogyan tudtad meg?  Ezt kérdeztük egymástól. Diana és Dodi autóbalesete 25 éve, vasárnap hajnalban történt, amikor az európaiak nagy többsége ágyban volt és aludt.