Kocsis Máté már csak testben van velünk, fejben a halakkal alszik

Viszlát, és kösz a halakat!

2022. szeptember 23., 15:42

Szerző:

„A halak, hála Istennek, nem olyan értelmesek, mint mi, akik megöljük őket; ámbár sokkal nemesebbek és sokkal hasznavehetőbbek nálunk” – írja Hemingway híres művében, az Öreg halász és a tengerben. A Nobel-díjas író idézett megállapításának bukásáig egészen 2022. szeptember 22-ig, Kocsis Máté sajtótájékoztatójáig kellett várnunk. Nemhogy nemesebbek, de bizonyos esetekben értelmesebbek is. 

„Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem – amiben aranyhalak voltak egyébként. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket. És megszüntettem az egyik akváriumomat. Aki tart akváriumot, az tudja, hogy az egy nagyüzem azért, ott a szűrők meg a világítás (...) Ez például nekem, mint aki 35 éve tartok halakat, egy fájó döntés volt, de meghoztam” – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, a NER hírös együttérzésének újdonsült bajnoka. Mielőtt az elhangzottakat ízlelgetve köpnénk egy hatalmasat és epésen keserűt, tegyünk fel a Kocsis úr mondataiból egyértelműen adódó kérdést, és képzeljük el a frakcióvezető úr számára drámai jelenetsort. Miért nem talált ki valami frappáns hazugságot, miért kellett hirtelen igazat mondania?

Kocsis Máté könnyes szemekkel, többmilliós fizetésének biztos tudatában a rezsiárakra gondolva áll a kis tó partján halaival, kiktől meg kell válnia. Az eget narancssárga Fidesz színekbe öltözteti a lemenő Nap fénye. Hátborzongató képsorok. Megsajnáljuk. Átérezzük a legapróbb zsigerekig ható fájdalmat. Frakcióvezető úr! Viszlát, és kösz a halakat! 

(Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az őszi ülésszak végén tartott sajtótájékoztatón a Képviselői Irodaházban 2020. december 16-án. MTI/Kovács Attila)

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.

 

2022. szeptember 19., 12:31

London, 1997. augusztus 31, vasárnap. Hogyan tudtad meg?  Ezt kérdeztük egymástól. Diana és Dodi autóbalesete 25 éve, vasárnap hajnalban történt, amikor az európaiak nagy többsége ágyban volt és aludt.