Várkonyi András a lánya elvesztéséről vallott: Szokatlan tünetből derült ki, hogy rákos

Várkonyi András arról is beszél, hogy az öccse a covid egyik első áldozata lehetett Magyarországon.

2024. május 9., 08:45

Szerző:

Várkonyi András volt Palik Lászlóék legutóbbi vendége a Palikék Világa by Manna című YouTube-csatornán. A 74 éves színészt a legtöbben a Barátok közt Vili bácsijaként ismerik, és persze ebben az interjúban is szóba kerül a legendás napi sorozat, ami miatt azóta is azonnal mindenhol felismerik Várkonyi Andrást. A színész elbüszkélkedik vele, hogy volt olyan, hogy elvállalta egy heti epizódadag forgatókönyvének megírását, azaz öt epizód párbeszédeit ő írta meg. A viszályát Fodor Zsókával azonban nem említi.

Várkonyi András öccse és lánya elvesztéséről vallott

Az interjúban Várkonyi András visszaemlékszik élete legnehezebb időszakára, amikor egymás után három olyan személyt veszített el, akik rendkívül közel álltak hozzá.

„A kislányom elvesztése volt a legszörnyebb, és rá két évre egymás után az öcsém és az édesapám ment el”

– emlékszik vissza Várkonyi András. El is meséli lánya és öccse elvesztésének történeteit, kezdve a testvérével.

„Szerintem ő volt a covidnak az első áldozata az országban. Szerintem nem is tudták, hogy van. Aneorizmának hívják ezt, veszélyes volt, mondták, hogy megoperálják. Megoperálták, sikeres volt a műtét. Átment a Bajcsy-Zsilinszky kórházba egy kis felerősítésre, majd visszajött a Városmajorba, és üzenték a feleségének, hogy rövidesen jöhet érte és minden rendben van. Majd egy nap múlva telefon, hogy ha még beszélni akar vele, akkor jöjjön be. Így fordult egyszercsak rosszra a dolog. És ez pont abban az időszakban volt, amikor még nem tudták vagy nem ismerték be, hogy létezik a covid, és szerintem ő az egyik első áldozata volt ennek.”

Ez előtt pár évvel volt, hogy a lányáról kiderült, hogy nagyon beteg. A színész a következőképpen vall gyermeke elvesztéséről:

„Ő rákos volt. Küzdött vele, mindent megpróbáltunk, mindenféle, sejtszintű gyógyszereket, valószínűleg a legújabb kutatásoknak az eredménye. Egy darabig volt is felfelé ívelés, javulás, és aztán egyszer csak hirtelen... Sajnos. 39 éves volt. Ugyanezen a pályán, mint én. Nagyon szerette, nagyon alapos valaki volt ő, és nagyon-nagyon szerettük. Borzasztó veszteség. Két-három évig tartott [a betegsége]. Azt vettük csak észre rajta, hogy sárgul. Mi van veled? Epevezeték! És ezt próbálták... Csak aztán ha már áttét van, akkor gond. Kínlódtunk sokat vele”

Várkonyi Andrásnak ekkor felajánlották, hogy menjen fizetett szabadságra, de ő inkább azt választotta, hogy inkább forgat tovább és a munkába temetkezik. Azt mondja, annyit dolgozott ekkor, „mint az állat”, de így könnyebb volt végigcsinálni ezt az időszakot, a munkába temetkezve. A 74 éves színész azt mondja, hogy 12 éves unokája van.

Alább tudja visszanézni a teljes interjút, amiben azért könnyedebb témák is szóba kerülnek. Várkonyi András például a szinkronizálásról szóló beszélgetésrészben megkapja azt a kérdést, hogy milyen nyelveken beszél, és a lista meglepően hosszú: lengyelül, franciául, oroszul és angolul tanult meg Várkonyi András, de azt mondja, mostanra azért már megkopott a nyelvtudása. Kattintson a play gombra!

(Kiemelt kép: YouTube/Palikék Világa by Manna)