Úgy gondolták, a sérült gólya jó lesz húslevesnek

A sérült gólya majdnem levesként végezte Szabolcsban, ha egy arra járó férfi nem avatkozik közbe.

2024. április 12., 13:15

Szerző:

Árokba zuhant a sérült gólya, onnan próbálta elvinni két ember a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nyírlugoson. Egy szemtanú videóra vette az esetet, ahol az egyik elkövető közölte, hogy akár még húsleves is lehet a madárból – számolt be az esetről a Tények, melyet az Index szemlézett. A gólya jelenleg nem tud repülni, megütötte az áram, ezért nem tudott elmenekülni. 

Az elkövetők az árokból emelték ki az madarat, majd sietősen távoztak volna vele, ha egy arra járó férfi nem avatkozik közbe. A szemtanú videóra vette az esetet, amin jól hallatszik, hogy felszólítja az elkövetőket, hogy hagyják békén a sérült gólyát. „Lehet, hogy lesz belőle egy húsleves” – hangzott el az egyik gólyatolvajtól.

A gólya védett madár

A felvétel készítője ezután ismét felhívta a nyírlugosi páros figyelmét arra, hogy a gólya védett madár, és értesíti a rendőröket. A járőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, majd a Debreceni Madármentő Állomásra vitték a szárnyast. A szakemberek megvizsgálták és ellátták a madarat. Megállapították, hogy a gólyát korábban megrázta az áram, ezért nem tudott elrepülni. A tojó nem szenvedett maradandó károsodást, de a madármentők elfogadhatatlannak tartották a történteket.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Huszonöt év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a Deák téri késelés egyik elkövetőjét - közölte hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A tájékoztatás szerint a fiatal férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt ítélték el.