Kutatás: Magyar Péter minden ellenzéki pártot lesöpört az útból

A közvélemény-kutató legfrissebb felmérése szerint öt párt küldhetne képviselőt az Európai Parlamentbe. Magyar Péter a Fideszen kívül mindenkit lenyomott.

2024. április 30., 14:39

Szerző:

Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki párt, és mélyponton van a Fidesz – ez a két legfontosabb megállapítása a HVG számára készült áprilisi Medián-elemzésnek.

Az akkor még meg sem alakult párt támogatottságáról március közepén elsőként épp a Medián készített becslést, akkor az őt ismerő kétharmadnyi válaszadó 13 százaléka nagy valószínűséggel szavazott volna a februárban váratlanul berobbant politikai szereplő készülődő új pártjára.

Most, április végén viszont már a teljes szavazókorú népesség 16, a választani tudó biztos szavazóknak pedig a 24 százaléka mondja, hogy az európai parlamenti választáson a Tisza Pártra voksolna, így egyértelműen Magyar Péter pártja a legerősebb ellenzéki alakulat – olvasható az elemzésben.

Mandiner: Magyar Péter így fenyegette meg Varga Juditot, a rendőrt és a kormányt

Közzétette a Mandiner azt a rendőrségi iratot, amely állításuk szerint Varga Judit és Magyar Péter veszekedésének teljes jegyzőkönyvét jelenti.  

A Mandiner közzétett egy dokumentumot, amely állításuk szerint Varga Judit és Magyar Péter veszekedésének teljes jegyzőkönyve. A nyilvános rendőrségi jegyzőkönyvből kiderül, hogy az eset során a férfi állítólag agresszívan lépett fel a feleségével szemben, míg utóbbi nyugodtan próbálta megoldani a kialakult helyzetet. Magyar Péter egy kommentben reagált a Mandiner állításaira.

Magyar Péter állítólag agresszív volt

A dokumentum szerint miközben Varga Judit összecsomagolta a holmiját, addig a rendőr kinn várakozott, bentről „egyre hangosodó kiabálást, koppanásokat, csattanásokat és veszekedést lehetett hallani, majd ennek fokozódását követően a lakás északi oldala felől hirtelen a védett személy nagyon hangos, tisztán érthető »Engedj el!« kiáltását hallottam”.

Varga Judit ezután kezdte kihordani csomagjait az ablakon át, majd megpróbált az ablakon kimászni, amit Magyar Péter megpróbált megakadályozni. A rendőr szerint Magyar Péter eközben végig trágár kifejezéseket használva kiabált, miközben azzal fenyegette Vargát, hogy akkora botrányt csinál ebből, hogy abba az egész kormány bele fog bukni.

A dokumentum szerint Varga Judit mindeközben próbálta jobb belátásra bírni a férjét, kérte, hogy engedje el, ám Magyar Péter agresszívan, kiabálva reagált és az RTL Klub felhívásával fenyegetőzött. Magyar az ablaknál várakozó rendőrrel is kiabált, és felszólította, hogy „takarodjon innen”. Később a házaspár kijött a házból, és a férj az autójával állta el a távozni készülő rendőr és a felesége útját. Itt ismét szóváltásra került sor a rendőr és Magyar Péter között, végül utóbbi nagy sebességgel arra a lakásra hajtott, ahol közös gyerekeik tartózkodtak. Ide megérkezve Magyar Péter ismét a rendőrt fenyegette, aki nem akarta beengedni a férfit a lakásba, mire Magyar Péter a telefonjával videózni kezdte a történéseket.

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook-oldala)