Tízezer alkalmazottat rúg ki a Meta

Ma kezdte meg a Meta a három részből álló elbocsátási kör utolsó ciklusát, ezzel együtt tízezer pozíciót akarnak megszüntetni. 

2023. május 24., 15:24

Szerző:

Márciusban jelentette be a Meta a tömeges elbocsájtások második körét, amely több hónapon keresztül három részben fog lezajlani várhatóan május végéig, de kisebb leépítések lehetőségét ezután sem zárja ki. A tervek szerint tízezer pozíciót szüntetnek meg. Ma pedig több korábbi alkalmazott a LinkedIn-en vagy ahhoz hasonló platformokon jelentették be, hogy kirúgták őket – írja a Reuters

A leépítések első sorban nem a mérnöki-programozói köröket sújtják, hanem a marketing- és reklámmal foglalkozó csapat létszámát csökkentették. Mar Zuckerberg Meta vezérigazgató márciusi közleménye alapján szeretné jelentősen átalakítani az üzleti csapatokat, kiegyensúlyozni a fejleszői pozíciók más munkakörökhöz viszonyított arányát. 

Az előző körben, áprilisban nagyjából négyezer embert bocsátottak el, miután tavaly ősszel tizenegyezer ember kirúgásával kezdték meg az első elbocsátási kört. 

A Meta részvényei 0,4 százalékot csökkentek. 

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Chris DELMAS / AFP)