Földönkívüli „biológiai maradványokat” talált Amerika

„Olyan helyszíneken, ahol UFO-k csapódtak be” – ezt állította egy amerikai veterán az első földkönkívüli jelenségekről szóló kongresszusi meghallgatáson. 

2023. július 30., 09:52

Szerző:

„Az Egyesült Államok egy régóta tartó programot rejteget az azonosítatlan repülő tárgyak felkutatására és dekódolására” – vallotta a légierő egykori hírszerző tisztje a Kongresszus előtt. A Pentagon tagadta Grusch állításait az eltussolásról. A védelmi minisztérium szóvivője, Sue Gough egy nyilatkozatban azt mondta, hogy a nyomozók nem tártak fel „semmilyen ellenőrizhető információt, amely alátámasztaná azokat az állításokat, hogy a múltban léteztek vagy jelenleg is léteznek földönkívüli anyagok birtoklására vagy dekódolására irányuló programok”. A meghallgatás nagy része az azonosítatlan légi jelenségek, – az UAP-k – ez a katonaság UFO-kra használt rövidítése – észlelésének eseteiről szólt – számol be az infostart.

David Grusch nyugalmazott őrnagy korábban a Pentagon UAP munkacsoportjának tagja volt, most pedig úgynevezett „whistleblower”, – azaz olyan ember, aki a köz érdekében megoszt belső információkat – azt mondta, hogy megtagadták tőle a hozzáférést egyes kormányzati UFO-programokhoz, de ő ismeri az Egyesült Államok birtokában lévő UAP-k „pontos helyszíneit”. Szerinte a becsapódási helyszíneken az idegen űrhajók pilótáinak maradványait találták meg – erre utalt a biologikák szóval – és azt mondta: ezt az UAP-programot „közvetlenül ismerő személyek” mondták el neki. Grusch ezek után azt mondta: nyilvános meghallgatáson nem hajlandó részleteket elárulni, de zárt ajtók mögött igen.

Ryan Graves, volt haditengerészeti pilóta azt mondta, hogy 2014-ben egy F-18-assal repült és virginiai partok mentén látott egy fekete vagy szürke kockát egy világos, átlátszó gömbben – úgy, hogy az teljesen mozdulatlan maradt, amikor a 4-es kategóriájú hurrikánokra jellemző szelek fújtak. A tanúk szerint katonai és polgári pilóták is sok ilyen objektumot észleltek, amelyek látszólag megmagyarázhatatlanul gyors, akár szuperszonikus manőverekre képesek.

David Fravor, nyugalmazott parancsnok egy fehér, hengerszerű tárgyat látott 2004-ben a Csendes-óceán felett – amit Tic Tac-nak nevezett – és amely nem egészen egy perc múlva már 100 kilométerre volt. Az erről szóló felvétel 2017-ben szivárgott ki és később valódinak minősítették. Fravor három másik pilótával együtt látta a „Tic Tac”-ot, amikor San Diego partjainál repült, Kaliforniában, és hozzátette, hogy „a technológia, amit láttunk, meghalad mindent, amit ismerünk. Ő is azt mondta, hogy a hadsereg nem foglalkozott az üggyel.

A Kongresszus azért vette napirendjére az UFO kérdést, mert nyomást akar gyakorolni a hírszerző szolgálatokra, hogy adjanak ki több információt az UAP-kről, mivel azok nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek. Egy tavaly nyáron létrehozott bejelentő központ (All-Domain Anomaly Resolution Office) egy év alatt 366 UAP-jelentést kapott – áll az NPR amerikai közszolgálati rádió híroldalán.

(Kiemelt képünnk illusztráció. Fotó: KTSDesign / SCIENCEPHOTOLIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)