Egyre kevesebb gyerek néz tévét

A NMHH elemzése szerint egyre kevesebb gyerek néz tévét, viszont az összes tévénézéssel töltött idő nem csökkent.

2023. március 22., 14:00

Szerző:

Egyre kevesebb gyerek néz tévét, viszont az összes tévénézéssel töltött idő nem csökkent – derült ki az NMHH elemzéséből. Mint írták, a fiatalok körében egyre kevésbé népszerű a tévé, ez leginkább a középiskolásokra jellemző. Az óvodás és kisiskolás korú gyerekek viszont napi szinten akár három óránál is több időt töltenek tévénézéssel.

A Nielsen Közönségmérés adatbázisa alapján készült kutatás célja az volt, hogy miként változott a 2012 és 2021 közötti időszakban a 18 éven alattiak tévénézési szokása. Eszerint az a trend, hogy a fiatalok egyre kevesebbet néznek tévét, ami a médiafogyasztási szokásaik megváltozása miatt lehet.

Érdekes adat, hogy este 10 után csaknem minden negyedik 4-7 körüli gyerek még tévézik. 8-12 éveseknek a harminc százaléka ül 10 után a tévé előtt, 11 óra után pedig 14-16 százalékuk.
(Telex)

(Illusztráció: Martin Bertrand / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)

 

 

Csütörtök este szabadszemmel is megfigyelhető a holdsarló és a Fiastyúk együttállása. A Jupiter fölött járó Uránusz és alatta a Pons-Brook üstökös már egy kézitávcsővel is megfigyelhető, továbbá két csillagfedés is látható lesz – tájékoztatott a Svábhegyi Csillagvizsgáló.