Bizonyították: tényleg a BMW-sek a legbunkóbb sofőrök

Egy amerikai és egy angol kutatás egymástól függetlenül megerősítette a közkeletű nézetet: a BMW-t vezető sofőrök tényleg a legagresszívebbek és a legkevésbé előzékenyek az utakon.

2013. augusztus 20., 15:54

A University of California kutatásának eredményei szerint a BMW-sek messze a legrosszabbul teljesítettek azon a teszten, ami azt vizsgálta, átengedik-e az autósok a zebrára lépni készülő gyalogost. Miközben összességében tízből nyolc sofőr a szabályoknak megfelelően megállt, nagy különbségek voltak típusok és kategóriák szerint – írja az Index.

Míg az olcsó márkák vezetői kifejezetten udvariasnak és szabálytisztelőnek bizonyultak, a rosszabbul teljesítő felsőbb kategóriás autók közül is kiemelkedtek a BMW-k. A német elitautó sofőrjei nem csak a gyalogosokkal szemben nem mutatnak előzékenységet, de a stoptáblás kereszteződéseknél sem adják meg az elsőbbséget – írta a New York Times.

Ugyanez volt a tanulsága a Daily Mailben ismertetett angliai kutatásnak is, amelyben több mint 2000 középkorú vezetőt kérdeztek arról, milyen színű és típusú agresszív járművel volt a legtöbb afférjuk pályafutásuk során. Noha az emlékek felidézését valamennyire torzíthatták a suttyó autósokkal kapcsolatos sztereotípiák, a legveszélyesebbek és egyúttal legbunkóbbak az átlagangol szerint a kék BMW-k tulajdonosai.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.