Antwerpenben állítják ki a 67 millió éves T-Rex csontvázat

Egy svájci aukción több mint 5,5 millió dollárért (kétmilliárd forintért) vásárolt Tyrannosaurus rex-csontvázat egy belga alapítvány.

2023. április 21., 18:36

Szerző:

A nonprofit művészeti alapítvány a Trinitynek (Szentháromságnak) elnevezett 67 millió éves T-Rex csontvázat az antwerpeni Boerentoren-toronyban akarja kiállítani.

A Koller aukciósház pénteki közleménye szerint a vásárló a Katoen Natie-Indaver mérnöki és logisztikai vállalat által támogatott Phoebus Foundation volt. Az art deco épületet, amelyet Európa legöregebb felhőkarcolójának tartanak, a lengyel származású amerikai építész, Daniel Libeskind tervei alapján változtatták kulturális központtá.

A Trinity onnan kapta a nevét, hogy három T-Rex-példány maradványaiból állították össze, amelyeket 2008 és 2013 között találtak az amerikai Montana és Wyoming államokban. Mindemellett a 11,6 méter hosszú és 3,9 méter magas, csaknem 300 darabból összerakott csontváznak csak mintegy fele áll eredeti csontokból, de az aukciósház szerint ez viszonylag jó arány. A csúcsragadozó dinoszaurusz 65-67 millió évvel ezelőtt élt a Földön.

(Kiemelt képünkön: A "Trinity" képe a Tyrannosaurus-Rex (T-Rex) csontvázának eladásakor a Koller aukciósház által Zürichben, 2023. április 18-án. A T-Rex 67 millió éves csontvázát, amely a Montana és Wyoming államban található Hell Creek és Lance Creek képződményekből 2008 és 2013 között feltárt három dinoszaurusz csontjaiból áll, 4,8 millió svájci frankért (5,333333 millió dollár) adták el. fotó: Fabrice COFFRINI / AFP)