Kizárták őket: ijesztő újranézni, Oroszország mit művelt 2009-ben az Eurovízión

2009-ben Oroszország rendezte az Eurovíziót. Félidei műsorukat most visszanézni kifejezetten ijesztő.

2022. február 26., 11:34

Szerző:

Pénteken délután adta ki közleményét az Eurovízió megrendezését irányító Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU), miszerint Oroszország nem vehet részt az idei, májusban Torinóban megrendezésre kerülő dalfesztiválon. Az EBU arra hivatkozva döntött így, hogy úgy érzik, hogy egy 2022-es orosz részvétel méltatlan lenne a verseny hírnevéhez.

A döntés kapcsán a Twitteren többen emlékeztetnek a 2009-es dalfesztiválra, amikor előző évi győzelme után Oroszország rendezte az Eurovíziót Moszkvában. Az első elődöntő félidejében a t.A.T.u. nevű együttes lépett fel, amit akkor akár az LMBT közösség felé tett gesztusként is lehetett értékelni, tekintve, hogy a női duó 2003-ban azzal lett híres, hogy a két énekesnő egy leszbikus párt alakított. Persze hamar kiderült, hogy nemhogy nem alkottak egy párt, még csak leszbikusnak sem tartja magát egyikük sem. Az egyik énekesnő később férjhez is ment, a másik egy időre áttért az iszlámra, majd úja visszatért az ortodox valláshoz.

Az elmúlt napok eseményei kapcsán azonban a 2009-es orosz előadásból nem az egymás kezét fogó két énekesnő tűnik fel a leginkább, hanem az összes többi részlet. A színpad zömét ugyanis katonák foglalták el, egy katonai kórus énekelt, és díszletként a két oldalon egy vadászrepülő és egy tank volt látható. A t.A.T.u. mindehhez a Not Gonna Get Us, azaz az

„Úgysem fogtok elkapni minket”

című számot énekelték. Íme a videó.

Orosz-ukrán háború

Kattintson ide a háború legfrissebb híreiért!

Sebestyén Balázs elmondta, mivel lehetne véget vetni az orosz-ukrán háborúnak

Vajna Tímea állást foglalt az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban

(Kiemelt kép: Twitter/MrAdamR)