Kulka János cáfolta, hogy az összes szerepét visszamondta volna

De továbbra is depressziós, azt mondja, nem szereti önmagát.

2021. október 6., 10:59

Szerző:

Kulka János szerepel a frissen megjelent Nők lapja címoldalán. A magazin interjút is tartalmaz a 62 éves színésszel, aki 2016 áprilisában kapott sztrókot. Betegsége súlyos következményekkel járt, beszédkészsége sokat romlott, és depresszióval küzd. Kattintson ide azért a korábbi cikkünkért, amelyben arról írunk, hogy Kulka János jelenleg párkapcsolatban él – de a másik énje közben mégis kedélybeteg.

A frissen megjelent interjúban Kulka János többek között a következőket mondja az állapotáról:

„Megváltozott az emberek viszonya hozzám. Érzem. Nagy a távolságtartás. A kellékesek, a sminkesek részéről. Az utcán. Mindenütt.Régen lazábbak voltak. Szóltak. Tegeztek. Most magáznak. Kulka úr... azt mondják. Ha véletlen szólnak.”

Az interjúban előkerül az a kérdés, hogy Kulka János kit nem szeret, és erre a következő választ adja:

„talán magamat. Annyira más lettem. Mintha két ember volnék. Két személyiség él bennem. Ha tükörbe nézek, az is furcsa. Én vagyok. Nem én vagyok.”

Kulka János mindezek ellenére továbbra is dolgozik, bár kevesebbet, mint eddig. Korábban arról érkezett hír, hogy a Trojka Színházi Társulatban visszaadta a szerepeit, de a színész cáfolja, hogy teljesen felhagyott volna a játékkal: szerepelni fog például a Radnóti Színházban, sőt, jövőre új filmjét mutatják majd be. A következő alkotás azonban, amiben feltűnik, A játszma lesz, amelyben a szerepét pontosan neki, az ő személyére szabottan írta meg Köbli Norbert. Erről Kulka János a következőket mondja:

„soha nem fogok meggyógyulni, tudom. Mégis. Hiányzott a szereplés. Elolvastam a könyvet és fölhívtam Norbit: vállalom. Úgy írta meg, hogy tudjak beszélni. Rövid mondatok. Kétszer találkoztunk, és érezte, mire vagyok képes. Fogta a rezgéseimet.”

A beszélgetésben Kulka arról is mesél, hogy „sorstársával”, Lang Györgyivel szokott néha időt tölteni mostanában. A két színész kapcsolata több évtizedes, annak idején Lang teherbe is esett Kulkától, erről ide kattintva olvashat többet korábbi cikkünkben.

 (Kiemelt kép: dfp.hu)