Fresh Andi bátor címlapfotóval vallotta be, legyőzte a mellrákot

Még barátainak sem árulta el.

2021. október 1., 06:39

Szerző:

Villányi Andrea, akit csak Fresh Andiként ismert meg a közönség, az elmúlt években nagyon keveset beszélt magánéletéről. És ez nem véletlen! Az énekesnő most először beszélt róla a Best magazinnak, hogy januárban mellrákot diagnosztizáltak nála. Reméli, azzal, hogy kiállt a nyilvánosság elé és bevállalt egy ilyen merész címlapot, segíthet másoknak.

Fresh Andi a Best magazin legújabb számának címlapján leborotvált hajjal pózol, amely a mellrák világnapján, október 1-jén jelenik meg. Az énekesnő az interjúban elárulta, hogy még ismerőseivel sem osztotta meg a hírt, de most, hogy túl van a kemoterápián, szeretne kiállni a nyilvánosság elé, hogy felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok egyaránt.

Az énekesnő januárban fedezett fel egy csomót a mellében, ezt biopszia követte, végül beigazolódott, hogy rosszindulatú daganatról van szó.

„Sokáig szinte fel sem fogtam, mi történik velem. Pár nappal később elmondták, hogy elkerülhetetlen a kemoterápia, sőt addig meg sem műtenek, amíg nem esem át ezen a kezeléssorozaton. Nem szégyellem: a párommal mind a ketten sírtunk”

– meséli az énekesnő, aki mellett végig ott volt párja, akivel már közel húsz éves barátság van mögöttük, azonban csak három éve jöttek rá, hogy ennél sokkal többet is éreznek egymás iránt.

„Nem elég, hogy az ember külseje megváltozik, a kínzó rosszullétekkel is meg kell küzdenünk. Volt olyan nap, amikor harminckétszer hánytam. Hívni kellett az ügyeletet, hogy infúziót kapjak: majdnem kiszáradtam. Még egy korty víz sem maradt meg bennem. Mindenki, aki a kemoterápiát végigcsinálja, egy hős. Bizony, nagyon megcincálja az embert. Úgy éreztem, hogy elveszítettem a nőiességemet. Amikor a párom kopaszra nyírt egy géppel, az mindkettőnk számára roppant megrázó pillanat volt. Igyekeztünk mindent viccesen felfogni, de akkor nem ment: végigsírtam a fodrászkodást. A parókaviselés miatt pedig folyamatos üldözési mániám volt, gyűlöltem. Állandóan azt figyeltem, ki jön rá arra, hogy ez nem az igazi hajam”

– részletezte Fresh Andi, milyen pokoli kínokat élt át az elmúlt hónapokban. 

Az énekesnőt két hónappal ezelőtt megműtötték, ami jól sikerült, az orvosok sem találtak áttétet, így remélhetőleg már maga mögött tudhatja a betegséget.

(Kiemelt kép: Fresh Andi Instagram-oldala, BEST Magazin)