Nem politikai szimpátia miatt, hanem szakmai alapon kapott milliárdokat a szállodáira Mészáros Lőrinc és a többi NER-oligarcha a kormány szerint

2020. július 18., 14:20

Szerző:

Mint ismeretes, a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy-pályázatok keretében a NER-oligarchák, Mészáros Lőrinctől Hernádi Zsoltig sokmilliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást nyertek szállodafejlesztésre. A kormány szerint azonban ez teljesen rendben van, sőt.

Vadai Ágnes (DK) képviselő írásbeli kérdésére Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára ugyanis a következőket írta:

„A kérdésében sugalmazottakkal ellentétben 

nem politikai szimpátia alapján, hanem kizárólag szakmai alapon dől el az,

hogy kik kapnak turisztikai fejlesztési támogatást. Ezeket a fejlesztéseket ugyanis magyar emberek hajtják végre, magyar embereknek adnak munkát, a magyar turizmus és a magyar gazdaság bővüléséhez járulnak hozzá.

Ezért nemzetgazdasági érdek, hogy mindenkit támogassunk, aki megfelel az előírt feltételeknek"

A Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels Zrt. például összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a szállodái kitatarozására. Ez tehát nemzetgazdasági érdek.

Ami pedig a magyar munkavállalókat illeti, az OTP balatonszemesi szállodája például azért készül el később,

mert a határzár miatt az egyik alvállakozó külföldi munkásai nem tudtak megjelenni az építkezésen.

– hívja fel a figyelmet a Privátbankár.

Május végéig a DataHouse előzetes adatai szerint feltámadt a használtautó-piac: mintegy 368 600 személygépkocsi cserélt gazdát, 13 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A havi adásvételek átlagos mennyisége immár második hónapja alakul korábban sosem látott szinten, 79 ezer körül.