Családban marad: három cégéből 346 millió forint osztalékot vett ki Mészáros Lőrinc öccse, János

2020. június 14., 10:21

Szerző:

Mészáros János héttagú cégbirodalmából még csak három társaság éves beszámolója lett nyilvános pénteken, azok alapján azonban szinte biztos, hogy kiváló év volt 2019 Mészáros Lőrinc felcsúti oligacha öccsének cégbirodalmában is – hívja fel a figyelmet az Mfor. 

Agro-Felcsút Kft. nevű cége az árbevételét egy év alatt 14 százalékkal tudta növelni, 3,2 milliárd forint folyt be a kasszába. Mészáros János 150 millió forintot vett ki a társaságból.

Szintén rekordnagyságú összeghez jutott a másik vállalkozásából, a Herceghalom Interat Zrt.-jéből. A 2019-es év után 100 millió forintot utalt ki magának János testvér.

Egy harmadik cég, az Adept Enviro Kft. a többihez képest egész kicsinek számít, ez mindössze 341 milliós árbevételre tett szert tavaly. Ebből maradt 95,9 millió forint adózott nyereség, amit az utolsó fillérig kivett osztalékként az üzletember.

A három cégből tehát összesen 346 millió forint osztalékot vett ki magának Mészáros János. 

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.

2024. április 26., 10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.