Gyorsabban érkeznek majd az online rendelt cuccok Kínából

2017. november 27., 15:33

Szerző:

Kínai-magyar vegyesvállalatot hoz létre a Magyar Posta Zrt. két kínai logisztikai társasággal közösen, 3 millió eurós (900 millió forint) törzstőkével. Az erről szóló megállapodást a felek hétfőn írták alá a Budapesten megrendezett Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó üzleti fórumán - közölte a Magyar Posta az MTI-vel.

Fotó: Wikipédia

 

A tájékoztatás szerint ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a Kínából érkező küldemények gyorsabban érjenek célba Európában és Magyarországon. A tervek szerint a közös vállalat első küldeményei 2018 első negyedévének végén érkezhetnek Magyarországra.

A létrejövő vegyes vállalat, a Chinese-European Supply Chain Zrt. 35 százalékos tulajdonosa a Magyar Posta Zrt., szintén 35 százalékos tulajdonos a sanghaji székhelyű ZTO Express és további 30 százalékos tulajdoni résszel rendelkezik a Ningbo Talents IT Co. Ltd. 

    

Már rögtön az első negyedévben elérte az egész évre tervezett hiánycél 58 százalékát a kormány, aminek két legfőbb oka a 13. havi nyugdíj kifizetése, valamint a magas hozamú inflációkövető lakossági állampapírok után fizetendő kamatok voltak. Ebből adódóan a költségvetés kiigazítása elkerülhetetlen, amit minden bizonnyal a lakosság is megérez majd.