Udvaros Dorottya: Majdnem valaki

Sokak kedvence, a legendás és ikonikus színésznő, Udvaros Dorottya, sok-sok meghatározó és véleményformáló film főszereplője és számtalan szakmai díj birtokosa 2015 őszén új zenei albummal jelentkezik. A Majdnem valaki című lemez zeneszerzője Hrutka Róbert, szövegírója Bereményi Géza. A szerzőpáros már több produkcióban dolgozott együtt, amelyek közül kiemelkedik a Cseh Tamás emlékére megrendezett Thália színházi koncert.

2015. október 12., 21:46

„Kellemes emlékek fűznek a Müpához: színpadán az Átutazó és a Férfi és nő című albumok zenei anyagát is bemutattuk. Az elegáns épület és a művészetpártoló atmoszféra mind a közönségnek, mind az előadóművésznek nagy élményt jelent.” (Udvaros Dorottya)

A mély tartalommal és érzelmekkel rendelkező, magukkal ragadó szövegek Hrutka Róbert zenei világában szólalnak meg, Udvaros Dorottya kivételesen magas színvonalú művészi tolmácsolásában. Hrutka Róbert felkérése nem volt véletlen: egyéni zeneszerzői stílusát és az elmúlt közel harminc évben szerzett zenei tapasztalatát Udvaros Dorottya már a Cseh Tamás-emlékkoncert kapcsán megismerhette.

„Az elmúlt évek során szinte rendszeres vendég voltam a Müpa falai között. Jamie Winchesterrel közösen készített és Tompos Kátyának írt dalaimat is volt szerencsém itt bemutathatni. A jó akusztika, az impozáns környezet és a profi stáb vissza-visszahívja ide a zenészeket.” (Hrutka Róbert)

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?