Színházi csemege ínyenceknek
Esterházy Péter gondolatát – miszerint „a művészet és a gasztronómia, a regényírás és a borászat közel áll egymáshoz" – kívánja megvalósítani a Katona József Színházban megrendezett új sorozat második előadása. Az egyetlen alkalomra készülő produkció máshonnan láttatja, és különféle művészeti ágakkal járja körbe a Katona József Színház előadásából kiragadott étkezési jelenetet.
Ezúttal A' filozófus című előadáshoz (Gothár Péter rendezése) kínálnak a szervezők művészeti-kulináris „csemegét" a Kettőspont – AEGON-est a Katonában címmel márciusban indított, új sorozat második estjén április 19-én 19 órától a Katona József Színházban.
Az egyetlen alkalomra készülő produkció máshonnan láttatja, és különféle művészeti ágakkal járja körbe a Katona József Színház előadásából kiragadott étkezési jelenetet. Másképp, mint ahogy a repertoáron lévő előadás teszi (de a Kettőspont érthető, élvezhető akkor is, ha valaki nem látta még A' filozófust). A kiragadott témához illő irodalommal, zenével, ízes – a művészet, az irodalom és a gasztronómia összefüggéseit élvezetesen tálaló – összjátékkal.
A kiindulópont az előadás azon jelenete, amelyben díszes asztaltársaság eszik-iszik egy asztal körül, finom ételeket, italokat fogyaszt, míg valaki bele nem tenyerel mindebbe... A házigazda Kocsis Gergely, segítői a játékban Jordán Adél és Nagy Ervin. A zenét Selmeczi György Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész és Szabó Dániel dzsesszzongorista szolgáltatja. Vendégek: Debreczeni Mónika, a Vylyan borászat vezetője, Egressy Zoltán író és Segal Viktor séf. A sorozat szerkesztője Eszéki Erzsébet.