Menedék – tíz írás karácsonyra

Az 168 Óra olvasói már megszokhatták, hogy a lap karácsonyi ünnepi számának szerzői között neves magyar írók is vannak. Mindig egy-egy tematika mentén születnek az írásaik ilyenkor. Olyan témát választunk, amely bizonyosan meghatározta az adott esztendőt. Most, 2015 végén is csak egyetlen hívószót mondtunk az íróknak: menedék.

2015. december 21., 21:07

Tízen írták, mit gondolnak erről a szóról, a fogalomról, a helyzetről. Az írások nyilván azt is érintik, vajon változtak-e a menedékkel kapcsolatos érzeteink, gondolataink – 2015-ben.
A 168 Óra ünnepi számát megtisztelték írásaikkal: Dragomán György, Grecsó Krisztián, Kerékgyártó István, Kiss Judit Ágnes, Nyáry Krisztián, Parti Nagy Lajos, Péterfy Gergely, Péterfy-Novák Éva, Szántó T. Gábor és Ungvári Tamás.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?