Krizsó Szilvia: Ez nem hagyományos interjúkötet

2012 májusában indult Krizsó Szilvia talkshow-ja a Radnóti Színházban – Libikóka néven. Vendégei életéből a „fent és a lent” helyzeteit bontja ki az újságíró. Havonta egyszer sikerről és kudarcról kérdezi őket.

2015. november 17., 20:46

Mitől lesz kiemelkedő valaki? Kellenek-e a sikerhez mélyrepülések? Ki hogyan bírja a bukást, tűri-e egyáltalán? Egyedi beszélgetős estek – színházi játékokkal és állandó zenei kísérővel, Darvas Ferenccel. Aki pedig ismeri Krizsó Szilviát, tudja: maximalista. Felkészült, érzékeny, szellemes. Jól kérdez. Bizalmasa a vendégeinek. Estjei három éve zsúfolásig telnek.

Tíz beszélgetését most könyvben is megírta. Krizsó – ez a címe a kötetnek. November 20-án jelenik meg, éppen a Libikóka soros estjének napján. A szerző dedikálja is rögtön a Radnótiban.

– Ez nem egy hagyományos interjúkötet. Hiszen az nem adná vissza a műsor hangulatát. Mondok egy példát. Minden beszélgetőtársamhoz hívunk meglepetésvendéget. Molnár Piroskához – ő szintén belekerült a könyvbe – Koltai Róbert jött el. És miközben felelevenítették az egykori kaposvári Mágnás Miskát, énekeltek is az előadásból, meg táncoltak is. Én pedig a könyvben megpróbáltam ábrázolni, mi történt a színpadon, és hozzáfűztem saját gondolataimat is – mondta Krizsó Szilvia a 168 Órának.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?