Könyv és színház – ünnepi kulturális összeállítás

Az olvasásnak és a színházba járásnak is csak egyetlen kockázata van: többet tudunk meg a világról. Érdemes kockáztatni, ehhez nem először ad „kulturális tőzsdetippeket” a 168 Óra. Korábbi könyvmellékletünkben jó borokat kínáltunk az olvasáshoz. Mostani összeállításunkban színielőadásokat is ajánlunk a könyvek mellett. Még beszerezhetők a művek és a jegyek karácsonyi ajándéknak. Vagy csak úgy, a világ megismeréséhez. Tényleg megéri a gondolkodás kockázata, mert ez legalább olyan szellemi haszonnal jár, amely után nem kell különadózni a hatalomnak. Most már csak azt kellene kitalálni, hogyan érjük el közösen a szellem diadalát.

2015. december 15., 09:58

A 168 Óra Könyv és színház összeállításából például megtudhatják, hogy Füst Milán nagyot tudott legyinteni, hogy miért írt Bolgár György „gyorsnovellákat”, megismerhetik Esterházy Péter és Szüts Miklós közös kötetét, Ferenczi Krisztina posztumusz verseit, kicsit belelapozhatnak Cserna-Szabó András új regényébe, a Sömmibe is. Interjút olvashatnak a Babérkoszorú-díjas Darvasi Lászlóval új könyve kapcsán, amelynek címe: Isten. Haza. Csal. Három szóba sűrített Magyarország. Lehetne belőle politikai plakát is.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?