Hungarikumokkal utaztat a SuperTV2 új műsora

2018. február 5., 14:13

Szerző:

Januárban új dokumentumfilm-sorozatot indított a SuperTV2 Hungarikumokkal a világ körül címmel.

Két fiatal, Kurucz Dániel és Horvath Balázs hátizsákkal járták be Ázsiát, a majdnem 20 ezer kilométert vonattal, busszal, hajóval és stoppal tették meg - a nyolc részes sorozatban Ázsia magyar vonatkozású műemlékeit mutatják be. Moszkvától Bangkokig keresték fel a hungarikumokat, például Sanghajban Petőfi szobrát, Dél-Vietnamban Kőrösi Csoma Sándor buddhista sztúpáját.

Az útra pedig vittek magukkal itthonról hungarikumokat, hogy a helyieket sokkolják némi magyar kolbásszal és Unicummal. A Földművelésügyi Minisztérium – és a Zwack Unicum Nyrt. – támogatásával készült műsorba ezért belefért némi reklám is a gyomorkeserűről.

– Utunk célja, hogy Ázsiában találjunk egy embert, aki nem szereti az Unicumot. Ehhez pedig átutazzuk Oroszországot, Kínát, Mongóliát, Vietnámot, Kambodzsát, és végül Thaiföldet is – mondja az egyik műsorvezető.

Persze a sorozat nem csak erről szól, valóban bemutat olyan érdekességeket, mint például a Lánchíd kicsinyített mását Kínában, vagy hogy mit esznek a helyi lakosok. A műsor egyik erősségét azok a vágóképek adják, amik az ottani mindennapi életet mutatják be.

Péntek esténként látható a csatornán, a korábbi részek elérhetőek a műsor Facebook-oldalán.