Hoppál Péter hatására színvonalas Csontváry Kosztka Tivadar-kiállítást nyitottak a kétfarkúak Pécsen

2019. február 21., 12:57

Szerző:

„Mint tudjátok, Magyarországon nincs nélkülözés. Virágzik a kórházexport, munkanélküliség már az értelmező szótárban sem létezik, és a szociális háló is olyan sűrű, hogy átköpni sem lehet rajta. Ezért nektek sincs szükségetek annyi tartós élelmiszerre otthon, akár el is hozhatjátok a bespájzolt dugipacalt meg sóletkonzervet a Kossuth térre - ahonnan másnap pécsi karitatív szervezetekkel közreműködve elszállítjuk őket a város rászoruló családjainak – csinál kedvet február 23-i, pécsi tartósélelmiszer-gyűjtő akciójához a Magyar kétfarkú Kutyapárt – írja a Pécsi Stop.

A Kutyapárt ugyanott, ugyanaznap pénzosztást tart, amelyet a Központi Újság jubileumi, második számának osztogatása és kedélyes teázgatás követ. A hatalmas embertömeg mindezek után békésen átvonul a Kazinczy utca 3-ba,

ahol elnöksimogatóval egybekötött irodaavató veszi kezdetét.

Az irodát Csontváry Kosztka Tivadar képeivel díszítettek fel. Az alkotásokat – ahogy a jeles műgyűjtőnek, Hoppál Péternek a 30 millióra biztosított Keserű Ilona-festményt és más alkotók műveit – a Janus Pannonius Múzeum adta kölcsön a Kutyapártnak – írják, hogy még frappánsabb legyen a vicc. 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál.