Fotókiállítás, amely életet menthet

A Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást. Koszticsák Szilárd, az MTI fotóriportere hosszú időt töltött az osztályon és a Démétér Házban. Megrázó képeiből a Démétér Alapítvány november 19-én, csütörtökön 15 órai kezdettel Ilyen a box címmel kiállítást rendez.

2015. november 19., 12:26

Az csontvelő-átültetést követő két-három hetes sejtmentes időszakban a régi csontvelő már nem, az új még nem működik, a betegek immunrendszer nélkül élnek. Ezért ezt az időszakot steril elkülönítő boxban töltik.

A lábadozás időszakában, a csak lassan erősödő immunrendszer miatt gyakori orvosi ellenőrzésre van szükségük, ezért a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között tanulhatnak, játszhatnak és együtt lehetnek szüleikkel, ami fontos lelki támaszt jelent a gyógyulásukhoz.

Az egyelőre romos és felújításra váró épületben nyíló kiállítás alkalmat ad arra, hogy minél többen hírét vegyék: lehetőség nyílt a Démétér Ház bővítésére, de ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség.

Olvasóink segítségét is kérik, hogy minél többen értesüljenek arról: az orvosok, ápolók önfeláldozó munkájának, valamint a Démétér Ház már meglévő szárnyának köszönhetően immár a beteg gyerekek nyolcvan százaléka meggyógyul!

Ha a Démétér Ház új szárnya elkészül, ez az arány talán tovább is javulhat...

Helyszín: Szent László Kórház, 1097 Budapest, Albert Flórián út 5–7. (5/C pavilon)

További információk: a

Démétér Ház honlapján

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?