Egy tanácsadó és egy tanács

2015. november 27., 08:54

A fénykép mindig beszél, sokszor többet mond, mint a szöveg. A 168 Óra fotói különösen beszédesek és értékesek. Nézem a szuper autóból kiszálló szipkás-cigis szociológus főtanácsadót, aki szerint „nincs ma Magyarországon rendszerszintű gyermekéhezés és nyomor... felszámolták...”

Elgondolkodtató, hogy a „zsenialitáson” túl mennyi munka, energia és még ki tudja, mi kell egy ilyen korszakos tanács megszüléséhez... Bizonyára sok Audi-kilométeres nappal (hova is?) meg verejtékes, fejtörős éjszaka...

Valójában, úgy tűnik, ez a vélemény is egy néphülyítő, szokásos, arrogáns szívatás.

Minél hülyébb egy nép, annál könnyebb „beetetni”. A hatalomnak az sem baj, ha még szavazni sem képes elmenni valaki, mert a törzsgárdája már megvan.

Te, gyerek, pedig vedd tudomásul, hogy nem is vagy éhes! Azt meg nem kell tudnod, hogy milyen sok pénzből készülnek stadionok, néhol művészi kazánházzal, meg még kisvasút is... Szívózni, ágálni nem érdemes ellenük, mert attól csak hosszabb lesz a vasút és nagyobb a „makoveczes” kazánház.

Perecz S. Gergely, e-mail

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?