Ecetmúzeum nyílik
A hazai gasztroforradalom, a tudatos étkezéshez vezető út fontos állomásaként nyílik meg az ország első ecetmúzeuma, az Acetánia.
Acetánianévvel nyílik ecetmúzeum Bodrogkeresztúron, 2015. október 10-én. A megnyitót egész napos Mindszenthavi Mulatság követi.
Az Acetánia Ecetmúzeumban megtalálhatóak az idén Design Management Díj oklevelével jutalmazott Borecet Művek bor-, balzsam-, és gyümölcsecetei. A Borecet Művek újszerűen mutatja be a legkedveltebb tokaji borokból készült boreceteket az egészséges életmód és a gasztronómia híveinek. Bor- és balzsameceteiket a legismertebb tokaji fajtákból, furmintból, muskotályból, illetve aszúszemből, a borok készítésére jellemző eljárással és tölgyfahordós érleléssel készítik.
Ma már 20 féle ecetet gyárt a Borecet Művek. A három – furmint, muskotály és aszú – alapeceten kívül három fűszeres – bodzás, kakukkfüves és tárkonyos – borecetet, valamint számos balzsam és gyümölcsecetet – többek között eper-rebarbarás, csipkés, málnás, homoktövises, körtés-levendulás – kínálnak.