Több mint egy év kihagyás után ismét bemutatóra készül az Átrium

2020. január 30., 20:52

Szerző:

A kulturális tao megszüntetése után bizonytalan helyzetbe került Átrium új saját bemutatóval jelentkezik. Zach Braff: Minden nagyon jó lesz című darabjának szereplői Brasch Bence, Parti Nóra, Bányai Kelemen Barna és Móga Piroska, rendezője Spáh Dávid (képünkön), a finanszírozója pedig majdhogynem egyedülálló módon maga a közönség, amelynek fontos volt, hogy a színház életben maradjon, és esélyt kapjon az újrakezdéshez.

Egészen kivételes közösségi kiállás segíti az Átriumot azon a krízishelyzeten, amivel a kulturális tao megszüntetése után szembesülni kellett a színháznak. Az emelkedő jegyárak ellenére is kitartott a közönség a színház mellett, nem esett a nézőszám, és az Átrium Mecénás Klubon keresztül sokan még közvetlen támogatást is nyújtottak a színháznak, hogy az továbbra is fontos része maradjon a budapesti kulturális életnek.

Az újrakezdés első lépéseként a Zach Braff, amerikai szerző komédiáját mutatja be az Átrium. Braff a Scrubs (Magyarországon: Dokik) címen futó, különleges humorú, emlékezetes figurákat felvonultató, többször díjazott sorozat egyik főszereplője, aki producer, rendező és forgatókönyvíró is. A 2011-ben bemutatott darab az életben elkövetett hibákról, gyökerekről és útkeresésről, reményről és társakról szól, pergő, eredeti helyzetekkel és párbeszédekkel, egyedi szereplőkkel. A Minden nagyon jó lesz a vádló önvizsgálatot keveri a fekete humor elemeivel és a reménnyel, hogy bármi megváltozhat – igazából rajtunk múlik, azon, hogy szembenézünk-e magunkkal, és megpróbáljuk-e megtalálni másokkal a közös hangot.

A premier – amely magyarországi ősbemutató – február 22-én lesz az Átriumban.