A dzsungel könyve rekordjai

A 168 Óra megjelenésével egy időben ünnepel a Pesti Színházban A dzsungel könyve csapata: húsz éve mutatták be a darabot, és január 28-án tartják az 1100. előadást. A hazai színjátszás történetében rekordot döntöttek: ez az első magyar zenés játék, amely ugyanazon a játszóhelyen, ugyanabban a rendezésben túllépte az ezres szériát.

2016. február 3., 12:25

Megtudtuk, az 1100 előadás alatt 2200 banán és 4400 alma fogyott, s évente háromszor renoválták az ankust, azt a fejszét, amelyet Maugli hoz el a Kobrától. A Pesti Színház műszaki dolgozói összesen 2200 órát töltöttek a díszlet beépítésével, és 1100-at a bontásával.

A dzsungel könyve szerzői: Békés Pál, Dés László és Geszti Péter. Ötletadója és rendezője: Hegedűs D. Géza, aki a 168 Órának arról beszélt:

– Mindig újabb nemzedék kerül bele a produkcióba. Felnőtté válik egy „Maugli-generáció”, s jön helyette egy új, amelynek aktuálisan más a látásmódja, s ezzel megőrzi fiatalságát az előadás.

Egyébként Borbiczki Ferenc és Méhes László a kezdetektől játszanak A dzsungel könyvében. Ők ketten a két évtized alatt egyetlenegyszer sem hiányoztak, így január 28-án 1100. alkalommal alakítják Akelát és Kát.

2024. október 15., 16:58

Ellenállt a kódfejtőknek, évszázadok óta őrzi titkát, és azok a tudósok, akik kapcsolatba kerültek vele, különös balsors áldozatai lettek. Az ismeretlen nyelven írott középkori alkímista kézirat a mai napig megfejthetetlen rejtély. De mitől olyan különleges a Voynich-kézirat?