Újabb civileket menekítettek ki a mariupoli acélmű területéről

A civileket három autóbusszal szállították a bezimennojei evakuációs segélyközpontba.

2022. május 1., 15:32

Szerző:

Újabb 40 embert evakuáltak az orosz fegyveres erők által körülzárt Azovsztal acélmű területéről – jelentette a TASZSZ hírügynökség vasárnap a helyszínről.

A tudósítás szerint a civileket – köztük 14 nőt és nyolc gyereket – három autóbusszal szállították a bezimennojei evakuációs segélyközpontba.

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap közleményt adott ki, amely szerint civilek egy 25, és egy 21 fős csoportja hagyta el a szombati csendrendelet ideje alatt a mariupoli Azovsztal acélgyár melletti lakóépületeket a humanitárius folyosón. Az első csoport délután, a második a sötétség beálltával jött elő.

(Kiemelt kép: egy nő, akit az Azovstal Vas- és Acélművek üzemének közelében lévő házakból evakuáltak, egy gyermeket tart kezében egy buszban a Donyecki Népköztársaságban. Fotó: Alexey Kudenko / Sputnik via AFP)

09:11

Több ország vezetője máris gratulált Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfőnek az elnökválasztás vasárnapi második fordulójában aratott győzelméhez, köztük Biden, Orbán Viktor és Putyin is.