Kilőhették a Hamász egyik vezérét

Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője tegnap este bejelentette, hogy Izrael kiterjeszti a széles körű légicsapásokat és szárazföldi hadműveleteket. Az első jelentések szerint a péntek esti órákban meg is kezdődtek az légicsapások a Gázai övezet ellen.

 

2023. október 28., 13:32

Szerző:

Állítólag a támadás során sikerült a Hamász egyik vezérét is megölni: Aszem Abu Rakaba, aki az október 7-i légi inváziót irányította, szombaton egy izraeli támadásban vesztette életét – erről több külföldi portál is beszámolt.

Az Izraeli Védelmi Erők közleményében kijelentette, hogy Rakaba koordinálta azokat a Hamász-tagokat, akik siklóernyőkkel törtek be Izrael területére. Megemlítik azt is, hogy Rakaba részt vett a Gázai övezettel szomszédos területeken elkövetett mészárlás, az izraeli hadsereg bázisai elleni dróntámadások megtervezésében.

Közben Izrael hírszerzőinek információira alapozva közzétett egy illusztrációs videót, amelyben a Hamász főhadiszállását mutatják be. Eszerint a bázis Gáza legnagyobb egészségügyi intézménye, a Sifa Kórház alatt rejtőzik. A videón földalatti alagutak labirintusa látható, különböző szobákkal és raktárhelyiségekkel, járőröző fegyveresekkel – közli a Blikk.

(Kiemelt kép: az izraeli hadsereg 2023. október 28-án aknavetőt lő ki a Gázai övezet felé. Fotó: Aris MESSINIS / AFP)