CIA igazgató: Putyin rendkívüli egészségnek örvend

William Burns, a CIA igazgatója szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy Vlagyimir Putyin halálos betegségben szenvedne. Sőt.

2022. július 21., 09:10

Szerző:

Vlagyimir Putyin egészségi állapota már a háború kezdete óta a nemzetközi sajtó témáját képezi. Azt Putyin egyik korábbi barátja is elismerte, hogy az orosz elnök a múltban tényleg rákos volt, de abból a betegségből felgyógyult – írja az Index.

Egyesek az orosz elnökről készült videófelvételek alapján feltételezték, hogy most is súlyos betegségben szenvedhet, miközben hírszerzők és volt hírszerzők is olyan állításokat tettek a sajtóban, hogy az orosz elnök súlyos beteg. Az orosz elnök több felvételen felpuffadtnak tűnt és szorosan kapaszkodott az asztalba. Szakértők szerint ez komoly betegségre utal.

Most a CIA vezetője is megnyilvánult a témában egy coloradói biztonságpolitikai fórumon. Williams Burns azt mondta:

semmilyen jel nem utal arra, hogy Vlagyimir Putyin súlyos mentális vagy fizikai betegségben szenvedne.

„Rengeteg pletyka kering Putyin elnök egészségéről, de mi úgy látjuk, hogy egyszerűen túl egészséges”

– mondta beszédében Burns, mire a hallgatóság nevetett. Ezután azt is hozzátette, hogy a közlése természetesen nem minősül hivatalos, a hírszerzéstől származó megállapításnak.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben 2022. július 4-én. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimentyev)

12:22

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).