A Pfizer igazgatója elmondta, hány oltásra lesz szükség

Megcáfolt pár rémhírt is.

2021. december 2., 12:02

Szerző:

A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint a jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadására. Albert Bourla a BBC csütörtöki interjújában kijelentette: az évente ismételt oltásokra azért lesz szükség, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen, írja az MTI.

Bourla arról is beszélt, hogy az oltásokat övező ál- és rémhírek terjesztői őt és családját sem kímélik. Elmondta: az egyik elterjedt, sokak által ma is tényként kezelt rémhír szerint az ő felesége belehalt a koronavírus elleni oltásba, és őt emiatt őrizetbe vette az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), amiből egyetlen szó sem igaz.

(Kiemelt képünk illusztráció: Patrick T. FALLON / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.