Pénzbírsággal sújtották a dingókkal szelfiző turistákat

Bár egyre több vadkutyatámadás történik, a turisták szeretnek a dingókkal szelfizni. A hatóság több mint 1500 dollárnyi büntetést szab ki a vadkutyákkal szelfizőkre, amiért veszélybe sodorják magukat. 

2023. július 21., 10:07

Szerző:

Két turistát, akik dingókkal készítettek szelfit, fejenként több mint 1500 dollárra bírságoltak meg, amiért „rendkívül veszélyes döntést” hoztak. Miután a közelmúltban több vadtámadás is történt, az ausztrál hatóságok így próbálják jobb belátásra bírni a szelfizőket – írja a CNN.

Mike Devery, a Queenslandi Környezetvédelmi és Tudományos Minisztérium megfelelőségi menedzsere (aki a jogi szabályozók betartatásáért felel) pénteki közleményében fejtette ki, hogy a két nő szerencsésnek mondhatja magát, hogy nem támadták meg őket a népszerű turistaszigeten, K'gari, korábbi nevén Fraser-szigeten történt különálló incidensek során.

A minisztérium által rendelkezésre bocsátott képen egy 29 éves, meg nem nevezett új-dél-walesi nő egy falkányi alvó dingókölyök mellett feküdt. „Szerencséje volt, hogy a kölykök anyja nem volt a közelben” – mondta Devery.

A másik turista, egy 25 éves queenslandi nő a közösségi médiára feltöltött szelfi videón szerepelt, amelyen egy morgó dingóval látható, „amely egyértelműen dominanciatesztelő viselkedést tanúsított” – mondta Derery.

„Ez nem játékos viselkedés. A wongarik vadállatok, és úgy is kell velük bánni, és a nő szerencsés, hogy a helyzet nem fajult el" – tette hozzá, a dingókra őshonos nevükön utalva.

A hivatal pénteki frissítésében azt közölte, hogy egy 23 éves nőt súlyos sérülésekkel a karján és a lábán szállítottak kórházba, miután hétfőn dingók harapták meg, miközben kocogott a sziget egyik strandján. Shane és Sarah Moffat turisták ugrottak a nő megmentésére.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu Archív)