Nindzsára lőttek a rendőrök

Autót akart lopni. 

2021. december 3., 07:31

Szerző:

Egy nindzsának öltözött férfit lőtt le a francia rendőrség, miután csütörtökön a nyugati Cherbourg városában karddal próbált megtámadni két rendőrt - közölte a CNN.

Az incidens akkor fajult el, amikor két rendőrnő megközelítette a férfit, hogy egy autólopással kapcsolatban kérdezzék ki. „Golyókkal semlegesítették” – közölte a cherbourgi sajtóhivatal a CNN-nek, azt azonban nem tudták megmondani, hogy milyen állapotban volt a férfi.

Gérard Darmanin francia belügyminiszter egy tweetben fejezte ki támogatását a rendőrségnek.

„Miközben Cherbourgban beavatkoztak egy járműlopásnál, két rendőr megsérült”

– írta Darmanin. Hozzátette: A két érintett rendőr jó állapotban van.

A múlt hónapban a francia Rivera-városban, Cannes-ban egy rendőr túlélt egy késes támadást, miután egy támadó a rendőrőrs előtt négy rendőrhöz közeledett, akik éppen ellenőrzésre készültek. A támadó a rendőrökhöz lépett és információkat kért, majd kinyitotta a jármű ajtaját, és az egyik rendőrt mellkason szúrta – közölte a miniszter. A támadó ezután egy második rendőrt is megpróbált leszúrni, mielőtt ártalmatlanná tették.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).