„Néhány napon belül nem lesz, mit ennünk" – megrázó üzenetet küldtek az ukrán kutatómentők

Üzenetet kaptak a magyarok.

2022. március 4., 16:54

Szerző:

A Pest megyei kutatómentők tették közzé az alábbi üzenetet.

„Megengedték, hogy megosszuk veletek a gondolataikat….ezek most nehéz pillanatok. Ők olyan emberek, akik a mentésre tették fel az életüket. Férj és feleség. Mind a ketten hivatásosok és az ukrán állami mentőszolgálat speciális egységénél teljesítenek szolgálatot, de most csak az egyikük tud dolgozni, mert van egy kislányuk, akivel biztonságos helyre menekültek.

„Szia! Mi jól vagyunk ebben a pillanatban. Egyszerűen nem tudunk élni a régiónkban. Ne akard ezt csinálni, amin mi keresztül megyünk. Mi az igazi pokolban vagyunk, de harcolni fogunk az országunkért. Ha egyedül lennék és nem lenne itt a kislányom, akkor fegyvert fognék és mennék gyilkolni, amennyit csak tudok. De nem vagyok egyedül, a férjem pedig 6 napja dolgozik alvás és pihenés nélkül. Nekem itt kell lennem az óvóhelyen a könnycseppekkel az arcomon és a népem iránt érzett büszkeséggel a szívemben”.

 

/Hello! We are fine for now. We have no opportunity to live our region. And don't want to do this. We are in the real hell, but we will fight for our country. If I was alone (without my daughter) I would take a weapon and go to kill as much as I can. But I'm not alone, my husband staying at work for 6 days without sleep and rest. And I should be here in the shelter with the tears on my eyes and proud for our people in my heart./

A gyógyszertárak zárva vannak, a boltok többsége zárva van. Amelyik nyitva van abban pedig nincs áru: nincs kenyér, nincs tej, nincs tojás. Néhány napon belül nem lesz mit ennünk. Ez most a legnagyobb problémánk a mai napon. Valahogy át fogjuk vészelni ezt is, mert segítünk egymásnak. Most csak imádkozunk a gyermekeinkért a katonáinkért és Ukrajnáért.

 

/Farmacies are closed, most of the shops are closed. Those, which are open have no products: no bread, no milk, no eggs... In a few days we will have no what to eat. That's the biggest problem for us today. But we will go through this, because we are helping each other. We are only praying for our children for our army and for Ukraine /

(Kiemelt kép: Ukrán kutatómentők, Forrás: Facebook

 

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico kormányfőt. A politikust azonnal kórházba szállították, majd csaknem négy órán keresztül műtötték. A legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyben, mélyaltatásban tartják.

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.