Medvegyev: Atomfegyverrel is készek vagyunk megvédeni a Donbaszt

Dmitrij Medvegyev, korábbi elnök azt írta bármilyen fegyverrel képesek megvédeni a megszállt területeket. 

2022. szeptember 22., 18:12

Szerző:

Dmitrij Medvegyev  a Telegramon üzent a nyugati vezetőknek, írja a Telex. A korábbi elnök azt írta: „Népszavazásokat fogunk tartani, és Oroszországhoz csatoljuk a Donbaszt és más területeket. A csatlakozó területeket jelentősen megerősíti majd az orosz hadsereg. […] Ezen területeket pedig bármilyen fegyverrel készek vagyunk megvédeni, ideértve a stratégiai nukleáris fegyvereket.”

Medvegyev odaszúrt a Krímet célzó NATO-csapással fenyegetőző nyugati katonai vezetőknek is, akiket „nyugdíjas idiótáknak” nevezett a írásában. Medvegyev úgy véli, hogy az orosz hiperszonikus rakéták hamarabb elérnék az európai és amerikai célpontjaikat, mint a NATO-csapás Krímet. Medvegyev a bejegyzést azzal zárta: „A NATO-országok állampolgárainak meg kell érteniük, hogy Oroszország a saját útját járja. Nincs visszaút.”

(Kiemelt kép: Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. Fotó: AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.