Magyar-vatikáni barátság – Semjén átadta Áder kitüntetését az apostoli nunciusnak

2017. december 4., 18:53

Szerző:

A Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök Alberto Bottari de Castello apostoli nunciusnak Magyarországon végzett diplomáciai missziója elismeréseként, a kitüntetést Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta át hétfőn az Országházban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár az MTI-t.

Hálaadó szentmise a Bazilikában Ferenc pápa megválasztásakor
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ismertetése szerint Semjén Zsolt búcsúlátogatáson fogadta Alberto Bottari de Castello apostoli nunciust hétfőn az Országházban. A Szentszék nagykövete 2011-ben megkezdett diplomáciai szolgálatának befejeztével rövidesen elhagyja budapesti állomáshelyét. Ez alkalomból a magyar kormányfő helyettese átnyújtotta a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal kitüntetést, melyet Áder János köztársasági elnök adományozott a szentszéki diplomatának.

Semjén Zsolt köszönetét fejezte ki a nunciusnak az elmúlt években a Magyarország és a Szentszék diplomáciai kapcsolatának erősítése érdekében végzett munkájáért. 

 A találkozón részt vett Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, valamint a nunciatúra diplomatái. 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.